torsdag 8 oktober 2015

Actionfyllt äventyr!

Ibland kommer det in elever till mig och vill ha en bok med riktigt mycket action - och här har vi verkligen en bok som det stämmer in på! En äventyrsbok med mycket spänning. Perfekt om man som jag gillar att krypa ihop i soffan med tekopp och täcke :-) Boken heter Det största bytet och är skriven av Dan Smith.

Boken handlar om Oskari som bor i en finsk by med ett gammaldags synsätt. Här ska pojkar när de fyller 13 förvandlas till män, och för att göra detta lämnas de i vildmarken i ett dygn. De ska jaga och komma hem med ett byte som ska symbolisera vilka de är. Huvudpersonens pappa kom hem med en björn, så det är ju ganska lätt att inse att Oskari känner en viss press ... Till på köpet är Oskari liten till växten och inte särskilt stark. Ingen i byn verkar tro att Oskari ska lyckas komma hem med något alls. 
Men! När Oskari är ensam i vildmarken så störtar ett plan ... Och inte vilket plan som helst utan Air Force One - innehållande USAs president! Nu börjar ett nervkittlande actionäventyr där Oskari står inför sitt livs största utmaning - ska han lyckas rädda presidenten från de som sköt ner planet?

Låna och läs! Hur spännande som helst!

Inga kommentarer: