måndag 25 januari 2010

Skogens systrar av Petrus Dahlin


Här kommer ett tips om en ny bok av Petrus Dahlin. En hel del av er har säkert läst hans böcker om Kalle Skavank tidigare, men här skriver han för de aningens äldre barnen om något helt annat.

Skogens systrar handlar om en kille som heter Tom och hans mamma och pappa. Tom är en typisk storstadskille som trivs bäst när han hör ljudet från biltrafiken och känner asfalten under skosulorna. Hans mamma och pappa håller dock inte riktigt med, utan har nu köpt en sommarstuga långt ute på landet. Tom tycker att det är urtrist, men har inte mycket val än att knata omkring i skogen på dagarna, medan hans föräldrar renoverar stugan. Men ... plötsligt är inte allt så långtråkigt längre, utan mystiska saker börjar hända. Någon stjäl mat från jordkällaren, Toms kläder sprids ut i skogen medan han badar och en morgon ser Tom en flicka som springer genom dimman i skogen, trots att ingen bor på flera mils avstånd. Vad är det som händer egentligen?

Det här är en spännande och lite lagom läskig spökhistoria som känns nästan väl försiktig i början, men sedan blir det bara mer och mer spännande och läskigt! Spännande bok för dig som gillar spökerier och skräck, men kanske inte vill ha en alldeles för läskig bok.

Inga kommentarer: