fredag 9 maj 2014

Maffia och fotboll

Här kommer tips på två riktigt bra, och väldigt olika böcker.

Den första heter Av samma blod och är skriven av Carin Svensson. Den handlar om Oscar som får en sista chans att höja sina betyg (känns ganska aktuellt just nu, eller hur?). Han ska intervjua en äldre person som ska berätta om sitt liv, och han väljer sin gamla släkting Lucia. Konstigt nog är Oscars pappa inte alls positiv till skolarbetet i det här fallet ... Oscar anar att det finns mörka hemlighet dolda i släktens historia och blir fast besluten att få veta allt. Snart inser han att hans familj har rötter i den Sicilianska maffian ...
Boken är spännande och lättläst och väääldigt intressant och trovärdig, med tanke på att så gott som alla fakta om maffian faktiskt är sanna, även om Oscars familj inte finns på riktigt. Låna och läs!

Den andra boken heter Calcio Amore Drömmen och är skriven av ingen mindre än Marcus Birro! Det är en fängslande story om en ung kille som handplockas och får chansen att bli fotbollsproffs i Roma. Det märks att Birro är kunnig och påläst och kanske framförallt att han älskar Italiensk fotboll :-) Välkommen in och låna alla fotbollsfans där ute ;-) 

Inga kommentarer: