torsdag 18 oktober 2012

Häxfolket - De stulna barnen



Nyligen tänkte jag provläsa del 1 i Jo Salmsons serie om Häxfolket. Det slutade med att jag i rask takt läste alla fyra delarna! Detta är en riktigt bra fantasyserie, som är ganska lättläst. Enligt Adlibris är den tänkt för barn mellan 6-9 år, men om man gillar fantasy och vill ha en bok som inte är alltför tung att ta sig igenom tror jag absolut att man kan gilla den även om man är äldre än så. Jag är ju trots allt liiiiite äldre än 9 år, och tyckte att den var spännande ;-)

Serien handlar om en flicka som heter Sol och bor i en stor villa ute på landet. Sol tillhör tjänstefolket men är trots detta bästa vän med husets ägares son Arel och dennes vän Eno. De smiter ofta undan från de vuxna för att kunna få vara tillsammans. Så får Sol plötsligt reda på att hon tillhör häxfolket och som liten rövades bort för att hållas som gisslan, långt bort från sitt eget folk!

Det här är en spännande fantasy, skriven av samma författare som skrivit serien om Tam drakriddaren och serien om Alamandrarnas återkomst. Bilderna är riktigt snygga och gjorda i Mangastil! Del 1 heter De stulna barnen. Låna och läs!!!! :-)







Inga kommentarer: