torsdag 13 september 2012

Boktips från Öykü!

Här kommer ett blogginlägg om en bok jag tipsat om tidigare, nämligen Starcrossed – Helena av Josephine Angelini. Det är Öykü Yasemine Özdemir på Fyllingeskolan som skrivit en kanonrecension! Härligt att fler än jag blivit fångade av den här serien!


Helena Hamilton har alltid vetat att hon är annorlunda. Men den senaste tiden så har hon sett konstiga mardrömmar och syner. När hon träffar Lucas Delos så hatar hon honom av någon anledning. Hon ser tre kvinnor som pekar på honom, drar sig i håret och gråter blod. De vill att hon ska döda honom. Utan att tänka hoppar hon på honom inför hela skolan. Men hon lyckas inte döda Lucas. Även om hon hatar honom så känner hon sig dragen till Lucas på ett konstigt sätt. Men snart börjar sanningen om vad Helena egentligen är komma fram …

Helena Hamilton är lång och blond. Hon hatar uppmärksamhet och mår fysiskt dåligt av det. När hon var liten lämnade hennes mamma henne. Det enda hon har kvar av sin mamma är ett hjärthalsband som hon alltid har på sig. Hon bor i en stad nära havet som heter Nattucket. Boken utspelar sig i nutid.

Jag tyckte om boken jättemycket. Den får betyget fem. Jag rekommenderar boken till den som gillar fantasy. Helena är första boken i Starcrossed-trilogin.

Tack Öykü! :-) (Om någon annan vill tipsa om någon bra bok så är det bara att höra av sig till mig, så lägger jag gärna ut tipset här på bloggen!) Ni har väl inte missat att det även kommit en del 2 av Starcrossed? Hades heter den ... Låna å läs! :-)

Inga kommentarer: