onsdag 28 mars 2012

Har beställt denna ...

 ... till både Fyllinge och Trönninge. Den har beskrivits som något för alla Hungerspelen-älskare, så jag har höga förväntningar! Vad tror ni?? :-)

Så här står det på Adlibris (där vi beställer våra böcker):

Samfundet bestämmer. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö.


17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Det har blivit dags för banketten, något som Cassia har sett fram emot i åratal. Det är nu hon ska få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, vem Samfundet har matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion. Cassia har alltid litat på Samfundet, på att de fattar de rätta besluten åt henne: vad hon ska läsa och vad hon ska tro på. Så när Xanders ansikte dyker upp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi under ett ögonblick, innan skärmen släcks ner.


Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda?


Matchad är första delen i en trilogi. Prosan är glasklar samtidigt som språket är poetiskt och drömskt. Ally Condie har jämförts med Kazuo Ishiguro, författare till Never Let Me Go.


Matchad har blivit en försäljningssuccé i USA. Med över 200 000 sålda ex, trycker man 250 000 exemplar av pocketupplagan och 250 000 exemplar av förstaupplagan av Crossed som är den andra delen i serien.


Hoppas, hoppas den är lika bra som den verkar :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är den! Tipslista på Hungerspelen, den här boken och liknande kommer snart! :) /Anna S på stadsbibblan