fredag 27 januari 2012

Temadagar

Tjipp!

Jag fick tips om en sida med massor av temadagar för ett litet tag sedan. Där finns allt från "Veganpizzadagen" och "Cheese Doodle day" till "Star wars dagen" och "Världsmiljödagen" :-)

Idag är det en mer allvarsam dag som kallas "Förintelsens minnesdag" och därför tänkte jag passa på att komma med ett par tips på böcker och filmer som handlar om andra världskriget.

Tidigare har vi tipsat om Pojken i randig pyjamas som finns både som film och bok, men nu vill jag uppmärksamma ett par andra.

En av mina absoluta favoritfilmer är Schindlers list ... Den har några år på nacken nu men är sååå värd att se. Trailern gör den inte riktigt rättvisa, men lita på mig - den är verkligen sevärd!


Vad gäller böcker så finns det många läsvärda böcker, men en som jag vill puffa för lite extra är Hanas Resväska. Detta är en sann historia som börjar med en resväska och slutar med att människor från tre kontinenter engagerar sig i sökandet efter dess ägare, flickan Hana som levde med sin familj i Tjeckoslovakien på 1930-40-talet.

Kom gärna in på bibblan och fråga efter fler tips, eller skicka ett mess på facebook :-)

Inga kommentarer: