tisdag 8 december 2009

Jakten på cykeltjuven av Peter Gissy


Här kommer ett tips på en bok i serien om Jill och Jonatan. Jill och Jonatan är reportrar och ger ut tidningen Härslövsbladet. De har sitt högkvarter i en gammal husvagn i Jonatans trädgård. Jill och Jonatan trillar ofta in i spännande mysterier och hjälper polisen i Härslöv att lösa brott. Sedan skriver de om dem i sin tidning.

I denna bok blir Lucias cykel stulen och samtidigt med cykeln försvinner också en större summa pengar på servicehemmet Äppelbo. Dessutom kör en lastbil av vägen utanför samhället och det är bara tidningsreportrarna Jill och Jonatan som tycker sig se ett samband mellan cykelstölden, stölden av pengarna och lastbilsolyckan. Polisen vägrar tro dem, men Jill och Jonatan ger sig inte. De gillrar en fälla, men det går inte riktigt som de tänkt ... Tur att de samtidigt har fått i uppdrag att passa Jills mosters hund Prins Bertil - världens slöaste hund, som ändå blir till stor hjälp som deckarhund!

Böckerna om Jill & Jonatan är riktigt spännande och bra deckare, lite i stil med Helena Bross böcker om kusinerna Simon och Moa, och även lite lika böckerna om Lasse och Maja. Jakten på cykeltjuen är en riktigt spännande bok tycker jag! Kom in och låna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tyckte den var bra!